The life of Beatrix Potter

雅思阅读文章解析

文章字数
约700字
题目数量
13题
题型
填空+判断

文章原文

Beatrix Potter is one of the best-selling children's authors of all time. Her popular series of books that includes The Tale of Peter Rabbit was first published over one hundred years ago and has never been out of print. Generations of children have enjoyed her many stories and illustrations, all of which celebrate the English way of life and rural landscape through the adventures of animals.

Born into a comfortable middle-class family in London in 1866, Potter spent much of her early life in her own company. She was educated at home by a governess and rarely saw her brother, Bertram, who was sent to boarding school. Having little social contact with children of her own age, Potter was drawn into a private world of writing. When she was 15, she began to keep a diary written in a secret code of her own invention. Even Beatrix herself, when she read back over it in later life, found it difficult to understand. It was not until 15 years after her death that the code was cracked. To the outside world Beatrix seemed shy and reserved, but in her diary she expressed herself freely and was critical of the work of several contemporary artists.

Potter was a naturally gifted artist, and with the aid of some art lessons she also learned the technical side of drawing. Throughout her childhood she looked after many animals—rabbits, frogs and even bats—and sketched them constantly, gradually improving her work by sketching in museums. She was also interested in natural history. She would spend many hours drawing wildlife such as fungi and flowers, and at one time she had an ambition to develop this scientific interest. An uncle tried to help her enrol at the Royal Botanic Gardens at Kew in London, but she was rejected because of her gender. Nevertheless, she won respect from the scientific establishment for her illustrations and her contribution to mycology, the study of fungi.

When Potter was in her early twenties, her parents tried to arrange a husband for her. Many suitable suitors were found; however, Potter turned them all down. Fiercely independent, she disliked the idea of being tied to a domestic life that at that time, consisted mostly of staying at home and raising children. Thus—unusually for British women of the period—she remained single and lived in her parents' home.

For several years Potter tried to get her first children's book, The Tale of Peter Rabbit, published. Her initial attempts were unsuccessful, but she persevered, and eventually Frederick Warne & Co. accepted the book. It was finally published in 1902, when Potter was 36, though the publishers did not expect it would sell many copies. The project was given to the youngest brother of the firm, Norman Warne, as his first independent assignment—essentially a test. Luckily, he warmed to both the book and its author. It was Norman who insisted that each illustration would be in colour, while Potter insisted the book be small enough for children to hold easily. By the end of the year 28,000 copies were in print.

The relationship between Warne and Potter blossomed, and they eventually became engaged. However, Potter's parents disapproved because of his occupation. They relented only on condition that the couple live apart for six months to give Potter time to reconsider. Tragically, before the wedding could take place, Warne developed pernicious anaemia, a blood disease, and passed away. Potter was devastated and wrote to his sister, Millie, "He did not live long, but he lived happily, useful and working hard. I must try to make a fresh start next year."

After Warne's death, Potter moved to the Lake District in northern England. In 1905 she bought a small farm there, and for the next eight years she busied herself writing more books, some set in or around the area she now called home. She remained there for the rest of her life, but failing eyesight eventually forced her to stop writing children's books. Instead, she focused on breeding sheep and helping to conserve farms in the district. Thanks to the proceeds from her successful books and later royalties, Potter was able to buy many more farms. On her death she left more than 4,000 acres to the National Trust, an organisation that protects historic buildings and countryside in England. As a result, her beloved landscape is now accessible to countless visitors.

Questions 1-6: Notes Completion

Question 1

governess

题目: She received lessons at home from a 1 ______.

原文定位: "She was educated at home by a governess..."

解析: 题目中的"received lessons at home"与原文"educated at home"同义替换,空格处需填入表示"家庭教师"的单数名词。

Question 2

diary

题目: She wrote in her 2 ______ in code.

原文定位: "she began to keep a diary written in a secret code..."

解析: "wrote in code"对应"written in a secret code",空格处应填入"diary"。

Question 3

artists

题目: She disliked the work of some 3 ______ of the time.

原文定位: "she was critical of the work of several contemporary artists."

解析: "disliked"与"critical of"同义替换,"of the time"对应"contemporary"。

Question 4

museums

题目: She practised drawing things she saw when she visited 4 ______.

原文定位: "gradually improving her work by sketching in museums."

解析: "practised drawing"对应"sketching","visited"对应"in museums"。

Question 5

ambition

题目: Her 5 ______ to have a career in natural history was not realised.

原文定位: "at one time she had an ambition to develop this scientific interest."

解析: "to have a career"对应"ambition to develop",且"was not realised"与"had an ambition"形成对比。

Question 6

mycology

题目: Her illustrations were recognised as assisting research into 6 ______.

原文定位: "she won respect... for her illustrations and her contribution to mycology, the study of fungi."

解析: "assisting research into"对应"contribution to","mycology"是唯一符合语境的学科名词。

Questions 7-13: TRUE/FALSE/NOT GIVEN

Question 7

FALSE

题目: The life of a typical married woman at that time appealed to Potter.

原文定位: "she disliked the idea of being tied to a domestic life..."

解析: 题目说"吸引",原文说"不喜欢",明显矛盾。

Question 8

NOT GIVEN

题目: Potter's publishers insisted on changing the title of her first book.

原文定位: 无相关信息

解析: 原文提到出版社对插图、尺寸有建议,但未提及书名修改。

Question 9

TRUE

题目: The publishers doubted whether Potter's first book would be successful.

原文定位: "the publishers did not expect it to sell many copies."

解析: "did not expect it to sell many copies"与"doubted... successful"同义替换。

Question 10

FALSE

题目: Norman Warne suggested Potter include black-and-white illustrations in her first book.

原文定位: "It was Norman who insisted that each illustration would be in colour..."

解析: 题目说"黑白",原文说"彩色",明显矛盾。

Question 11

TRUE

题目: At first, Potter's parents disapproved of Norman Warne as a potential husband.

原文定位: "Potter's parents disapproved because of his occupation."

解析: 原文明确提到父母因职业原因不同意。

Question 12

FALSE

题目: Potter continued writing children's books until her death.

原文定位: "failing eyesight eventually forced her to stop writing children's books."

解析: 原文说"因视力问题停止写作",题目说"直到去世仍在写",明显矛盾。

Question 13

NOT GIVEN

题目: Potter's gift to the National Trust was the largest in recent times.

原文定位: 无相关信息

解析: 原文提到她捐赠了4000英亩土地,但未提及是否是"最大的"。