Biophilic Design雅思阅读解析

光华启迪英语组-薛老师

文章原文

Paragraph A

Biophilic design, a movement related to green architecture, has gained much momentum within the building community in recent years. The premise of biophilic design is to avoid or minimise harmful impacts on the natural environment and, equally importantly, to provide and restore beneficial contacts between people and nature in the built environment.

Paragraph B

People have a psychologically developed need to commune with nature, but this has frequently been neglected. All too often, architects put creative originality before the needs of the people who must live and work in their futuristic constructions, with scant regard for emotional as well as practical considerations. Biophilic design does not advocate tree houses or cave-dwelling, but it does provide nature-based features that maximise human functioning and health. Though not technically a biophilic design, Fallingwater—the stunning house in rural Pennsylvania designed in the 1930s by Frank Lloyd Wright—arguably speaks to the human soul far more than the box-like blocks of flats designed by his contemporary Le Corbusier.

Paragraph C

In the modern world, much of our built environment obstructs the age-old connection between humans and nature. The rate of technological progress far exceeds the rate of psychological evolution, leaving us ill-equipped to cope with our lifestyles, which in turn leads to increased stress. Because biophilia attempts to integrate basic and current needs, it can alleviate the difficulties caused by the brain's constant efforts to function in a modern environment it has not yet evolved to handle. For example, one crucial element of the natural landscape for human health is sunlight.We are evolutionarily programmed to respond positively to sunny areas over dark or overcast ones and sense that they will foster restoration, improve emotional well-being and promote health.

Paragraph D

Because of its tremendous impact on human psychology, biophilic design plays a vital role in healthcare and its delivery. The current healthcare system contains many flaws especially in its physical spaces. Hospitals, clinics and offices are high-stress environments for patients, visitors and healthcare professionals alike. One well-known study looked at the impact of nature on patients after surgery. One group had a view of a tree; the others had a window looking onto a brick wall. The first group had shorter hospital stays, received fewer negative comments from nurses, required fewer analgesics and had slightly fewer post-operative complications.

Paragraph E

Due to the results of this research and others, nature and nature-based design have been incorporated into the physical design of many hospitals. For example, DartmouthHitchcock Medical Center (DHMC) in New Hampshire features an architectural design that illuminates the entire facility. Natural elements also permeate the building, including wood, stone, and numerous living plants.While DHMC was built with these characteristics integrated, other hospitals have had to add biophilic features to existing structures. As hospital administrators have witnessed patients' positive responses to nature, the implementation of biophilic concepts within hospitals has increased significantly.

Paragraph F

Many existing buildings contain biophilic elements, but only a few were constructed with the specific理念 of biophilic design in mind. The Adam Joseph Lewis Center for Environmental Studies at Oberlin College in Ohio is one such building. David Orr, director of Oberlin's environmental studies program, explains that the goal of the building is "not just to create a place to take classes, but to create a building that helps redefine the relationship between humans and the environment—one that will broaden our perception of ecological possibilities beyond the typical applications in the world." The Lewis Center was built in a sustainable manner, utilizing solar energy, employing active and passive air systems, and monitoring weather to adapt to conditions. The center's "living machine" processes wastewater by combining traditional wastewater technology with the purification processes of wetland ecosystems, producing water that can be used for toilets and irrigation.

In their design, Orr and his team of architects created a healthy and comfortable space for students while ensuring the surrounding environment was not compromised.

Paragraph G

Another example is the University of Guelph-Humber building in Ontario, Canada. It contains a vertically extending living wall at the center of the structure, which is covered with dense vegetation. This wall not only connects people inside the building to nature but also functions as a prototype of a new filtration system. The wall purifies air and has the potential to meet the fresh air intake needs of the entire building. These examples demonstrate that comprehensive environmental design need not interfere with humans' biological need to connect with nature nor disrupt existing ecosystems.

Paragraph H

Ancient architects built for cultures that were almost always more connected to the earth than today's Western societies. They mimicked natural forms to create grand structures that still exist today—though biophilic design is a novel concept, they certainly employed some of its recommendations. Today, we can add another layer to this tradition, ensuring maximum benefit for both our planet and ourselves.

题目解析

Questions 14-19

Reading Passage has eight paragraphs, A-H. Which paragraph contains the following information? Write the correct letter, A-H, in boxes 14-19 on your answer sheet.

14.

a description of how rapid change has a negative effect on people

答案:C

解析:定位词为rapid change, negative effect。原文句子:"The rate of technological progress far exceeds the rate of psychological evolution, leaving us ill-equipped to cope with our lifestyles, which in turn leads to increased stress."(C段)

15.

a reference to an architect whose designs were uncharacteristic of biophilia

答案:B

解析:定位词为architect, uncharacteristic of biophilia。原文句子:"Though not technically a biophilic design... the box-like blocks of flats designed by his contemporary Le Corbusier."(B段)

16.

a definition of the two main aims of biophilia

答案:A

解析:定位词为two main aims, definition。原文句子:"The premise of biophilic design is to avoid or minimise harmful impacts on the natural environment and, equally importantly, to provide and restore beneficial contacts between people and nature in the built environment."(A段)

17.

a positive claim about early forms of architecture

答案:H

解析:定位词为early forms of architecture, positive claim。原文句子:"Ancient architects built for their cultures, which were almost always more in touch with the earth than Western society is today. They mimicked nature's forms, producing magnificent structures that still awe us…"(H段)

18.

a reference to the fact that many architects are too focused on innovation

答案:B

解析:定位词为architects, too focused on innovation。原文句子:"All too often, architects put creative originality before the needs of the people who must live and work in their futuristic constructions..."(B段)

19.

a description of features which conserve energy in a biophilic design

答案:F

解析:定位词为features which conserve energy。原文句子:"It harnesses solar power, utilises both active and passive air systems, and monitors the weather to adapt to conditions."(F段)

Questions 20-24

Complete the sentences below. Choose NO MORE THAN TWO WORDS from the passage for each answer. Write your answers in boxes 20-24 on your answer sheet.

20.

In the modern world, _______ advancements are happening so quickly that humans are unable to adjust to them.

答案:technological

解析:定位词为advancements, quickly, unable to adjust。原文句子:"The rate of technological progress far exceeds the rate of psychological evolution, leaving us illequipped to cope with our lifestyles…"(C段)

21.

Biophilia can help us deal with the _______ caused by the difficulties of our current lifestyles.

答案:stress

解析:定位词为deal with, difficulties, lifestyles。原文句子:"…which in turn leads to increased stress."(C段)

22.

People instinctively feel more comfortable in places which have plenty of _______, something which is necessary for health and well-being.

答案:sunlight

解析:定位词为instinctively, comfortable, necessary for health。原文句子:"one crucial element of the natural landscape for human health is sunlight."(C段)

23.

An experiment designed to test the effect of nature on patient recovery times found that those who could see a _______ made a faster recovery.

答案:tree

解析:定位词为experiment, patient recovery, see。原文句子:"One group had a view of a tree; the others had a window looking onto a brick wall."(D段)

24.

There is a biophilic design feature in the University of Guelph-Humber building which improves the quality of the _______.

答案:air

解析:定位词为University of Guelph-Humber, improves quality。原文句子:"The wall purifies the air and has the potential to fulfil the building's fresh-air-intake requirements."(G段)

Questions 25-26

Choose TWO letters,A-E. Write the correct letters in boxes 25-26 on your answer sheet.

Which TWO of the following statements does the writer make about the Adam Joseph Lewis Center at Oberlin College?

A. It was the first educational establishment designed with biophilic principles.

B. It is beneficial for both students and the environment.

C. It has established new concepts for classroom design.

D. It aims to inspire new ways of thinking about the environment.

E. It provides solar power to other buildings in the surrounding area.

答案:B,D

解析:

B选项:定位词为beneficial for both students and the environment。原文依据:"Orr and his team of architects engineered a healthy and comfortable space for students while ensuring the surrounding environment was undamaged."(F段)。

D选项:定位词为inspire new ways of thinking about the environment。原文依据:"the building's goals were 'to create not just a place for classes but rather a building that would help to redefine the relationship between humankind and the environment—one that would expand our sense of ecological possibilities'."(F段)。

A选项错误:文中未提及"第一所",属于无中生有。

C选项错误:原文强调其目标是"redefine the relationship between humankind and the environment",而非"classroom design",属于偷换概念。

E选项错误:文中只说"harnesses solar power",未提及其他建筑,属于过度推断。