The Blockbuster Phenomenon: A New Museum Trend

光华启迪英语组-薛老师

READING PASSAGE 1

You should spend about 20 minutes on Questions 1-13, which are based on Reading Passage 1 below.

The Blockbuster Phenomenon: A New Museum Trend

Museums in Australia, like other pleasure-giving public organizations, are adapting their activities so that they more closely reflect the marketplace.

A

Since the 1980s, the term 'blockbuster' has become the fashionable word for spectacular, high-profile museum exhibitions that have the ability to attract large crowds. A blockbuster is a large-scale loan exhibition that people who normally don't go to museums will stand in line for hours to see (Eisen, 1984). Once the museum that created the exhibition has shown it to its local market, it can be offered to other organizations for a fee. This means that you can boost your own door takings and make money from boosting someone else's door takings.

B

While partaking of the excitement of the blockbuster, visitors thus lured are likely to stay longer at the museum. Betty Churcher, former Director of the Australian National Gallery, summed up the new blockbuster credo as follows: The bonus of the blockbuster exhibitions is that people come to see the blockbuster and they stay to look at the permanent collection, so you are getting broader exposure for your collection.

C

Museums across the UK, USA, Canada and Australia currently operate under a system of plural funding: revenue raised through contributions by federal, state and/or local governments, combined with revenue raised through admission charges and other activities. Maintaining and increasing visitor levels is thus paramount and involves not only creating or hiring blockbuster exhibitions, but providing regular exhibition changes and innovations. In addition, the visiting public have become known as customers rather than visitors, and the skills that are valued in museums to keep the new customers coming through the door have changed. Curators are now administrators, and being a museum director no longer requires an Arts degree—but public relations skills are essential if the museum is going to compete with other museums for public travelling exhibitions which draw large crowds.

D

The convergence of museums, the heritage industry, tourism, profit-making and pleasure-giving has resulted in the new museology. This has given rise to much debate about whether it is appropriate to see museums primarily as tourist attractions. In literature from both the UK and USA, words that are starting to appear in some descriptions of blockbusters are less scholarly, non-elitist and popularist, while others extol the virtues of encouraging scholars to co-operate on projects and to provide exhibitions that cater for a broad section of the community rather than an elite sector. Whatever commentators may think, managers of museums worldwide are looking for artful ways to blend culture and commerce, and blockbuster exhibitions are at the top of the list.

E

But do blockbusters held in public institutions really create a surplus to fund other activities? If the bottom line is profit, then according to the records of many major museums blockbusters do make money. For museums in some countries, it may be the money they require to replace parts of their collections or to fix buildings that are in need of attention. For some museums in Australia, it may be the opportunity to illustrate that they are attempting to pay their way by recovering part of their operating costs. Also, creating or hiring a blockbuster has many positive spin-offs: blockbusters mean crowds, and crowds are good for the local economy, providing increased trade for shops, hotels, restaurants, the transport industry and retailers. The argument that the arts provide sustained economic benefits has been well illustrated in impact studies in the USA and UK.

F

However, blockbusters require large capital expenditure and draw on resources across all branches of an organization, and the costs don't end there. There is a human resource management cost beyond measurable real dollar cost. Receiving a touring exhibition draws resources from across functional management structures in a project-management style. Everyone—from general labourers to building workers, front-of-house, technical, promotional, educational and administrative staff—is required to perform additional tasks. Furthermore, as an increasing number of institutions try their hand at increasing visitor numbers and memberships (and therefore revenue) by staging blockbuster exhibitions, it may be less likely that blockbusters will continue to provide a surplus to subsidize other activities due to the competitive nature of the market.

G

It has been illustrated in both the UK and USA that the blockbuster ideology has resulted in the false expectation that the momentum required to stage blockbusters can be maintained continuously. Creating, mounting or hiring blockbusters is exhausting, with the real costs throughout an institution difficult to calculate. Secondly, as some analysts have argued, the maintaining status心态 and cost-benefit analysis, as well as a pure concentration on the bottom line, can squeeze substance out of an exhibition. Taking out substance can be a recipe for blockbuster failure and therefore financial failure.

H

Perhaps the best pathway to take is one that balances both blockbusters and regular exhibitions. However, this easy middle ground may only work if you have enough space, and have alternative sources of funding to continue to support the regular, less exciting fare. Perhaps the advice should be to make sure that you find out what your local community wants from you and make sure that your regular activities and exhibitions are more enduring.

Questions 1-4

Reading Passage 1 has eight paragraphs, A-H. Which paragraph contains the following information? Write the correct letter, A-H, in boxes 1-4 on your answer sheet. NB You may use any letter more than once.

1. the reason why museum directors need to constantly alter and update their exhibits 答案:C

Maintaining and increasing visitor levels is thus paramount and involves not only creating or hiring blockbuster exhibitions, but providing regular exhibition changes and innovations.(第C段)

解释:题干问"馆长为何需要不断改变和更新展品",句中直接指出为保持/增加观众人数,必须定期更换与创新展览。

2. mention of the length of time people will queue to see a blockbuster 答案:A

...a large-scale loan exhibition that people who normally don't go to museums will stand in line for hours to see.(第A段)

解释:题干提"排队的时间长度",这里明确说"排上几个小时"。

3. terms that people have used when referring to blockbusters 答案:D

...words that are starting to appear in some descriptions of blockbusters are less scholarly, non-elitist and popularist...(第D段)

解释:题干问"人们用来称呼/形容blockbusters的词语",第D段列举了多个词。

4. the various ways that institutions like museums get financial support 答案:C

Museums... operate under a system of plural funding: revenue raised through contributions by federal, state and/or local governments, combined with revenue raised through admission charges and other activities.(第C段)

解释:问"博物馆等机构获得财政支持的各种方式",此句直接列出多种资金来源。

Questions 5-8

Complete the sentences below. Choose NO MORE THAN THREE WORDS from the passage for each answer. Write your answers in boxes 5-8 on your answer sheet.

5. These days, museum visitors tend to be referred to as 答案:customers.

...the visiting public have become known as customers rather than visitors ...(第C段)

解释:直接替换空格。

6. Museum curators now need 答案:public relations skills rather than academic qualifications.

...being a museum director no longer requires an Arts degree—but public relations skills are essential ...(第C段)

解释:问"需要什么而非学术资格",句中给出必需的public relations skills。

7. The linking of a range of public institutions that entertain the public is known as 答案:museology.

The convergence of museums, the heritage industry, tourism, profit-making and pleasure-giving has resulted in the new museology.(第D段)

解释:题干描述"把多种公众娱乐机构联系在一起的概念",原文说这种融合产生了museology。

8. There is discussion about whether museums can be regarded in the same way as other 答案:tourist attractions.

...debate about whether it is appropriate to see museums primarily as tourist attractions.(第D段)

解释:问"是否能把博物馆看作与其他什么相同",原文即tourist attractions。

Questions 9 and 10

Choose TWO letters, A-E. Write the correct letters in boxes 9 and 10 on your answer sheet. Which TWO of the following are mentioned by the writer as advantages of blockbusters?

9. 答案:A, C

A. Some of the money they raise can be used for structural repairs.

...it may be the money they require to replace parts of their collections or to fix buildings that are in need of attention.(第E段)

解释:结构修缮=fix buildings,符合A。

B. They help to fund amateur artists.

C. Local services benefit from the extra business they bring about.

...blockbusters mean crowds, and crowds are good for the local economy, providing increased trade for shops, hotels, restaurants, the transport industry and retailers.(第E段)

解释:当地商店、酒店、交通等受益,对应C。

D. They encourage an influx of workers from overseas.

E. They improve staff performance.

干扰项分析:

B:未提及资助业余艺术家,原文仅提到收入用于馆藏更新和建筑修缮。
D:未提及鼓励海外工人流入,属于无中生有。
E:未提及提升员工绩效,原文无相关表述。

Questions 11-13

Choose THREE letters, A-G. Write the correct letters in boxes 11-13 on your answer sheet. Which THREE of the following are mentioned by the writer as disadvantages of blockbusters?

11-13. 答案:C, E, G

A. They are not suited to museum management styles.

B. They require payment of professional business advice.

C. They involve an increased workload for personnel.

Everyone—from general labourers to... administrative staff—is required to perform additional tasks.(第F段)

解释:additional tasks=额外工作,表明工作量增加。

D. They fail to increase the number of annual visitors.

E. They are very tiring to put on.

Creating, mounting or hiring blockbusters is exhausting...(第G段)

解释:exhausting=非常累/耗精力,对应E。

F. They vary in popularity from one country to another.

G. The content can be weakened through financial pressure.

...a pure concentration on the bottom line can squeeze substance out of an exhibition. Taking out substance can be a recipe for blockbuster failure...(第G段)

解释:squeeze substance out=内容被挤掉/弱化,正是G所述。

干扰项分析:

A:未提及不适合博物馆管理风格,原文强调跨部门协作。
B:未提及需支付专业商业咨询费用,属于无中生有。
D:未提及无法增加年度访客总数,原文仅讨论竞争导致盈余减少。
F:未提及跨国受欢迎程度差异,属于过度推断。