光华启迪英语组-薛老师

雅思阅读详细题目分析

文章内容 选择题 (27-30) 匹配题 (31-35) 摘要填空题 (36-40)

The Analysis of Fear

研究者正在调查大脑中产生动物恐惧的过程。这些结果可能会带来治疗人类焦虑的新方法。

Researchers are investigating the processes in the brain that give rise to fear in animals. The results may lead to new ways to treat human anxiety.

Over the years, the majority of people acquire a range of skills for coping with frightening situations. They will attempt to placate a vexed teacher or boss and will shout and run when chased by a hostile stranger. But some individuals become overwhelmed in circumstances others would consider only minimally stressful: fear of ridicule might cause them to shake uncontrollably when called on to speak in a group, or terror of strangers might lead them to hide at home, unable to work or shop for groceries. Why do certain people fall prey to excessive fear?

Ned H. Kalin and Steven E. Shelton at the University of Wisconsin-Madison are addressing this problem by identifying specific brain processes that regulate fear and its associated behaviors. Despite the availability of non-invasive computer-imaging techniques, such information is still extremely difficult to obtain in humans. Hence, they have turned their attention to another primate, the rhesus monkey. These animals undergo many of the same physiological and psychological developmental stages that humans do, but in a more compressed time span. As we gain more insight into the nature and operation of neural circuits that modulate fear in monkeys, it should be possible to pinpoint the brain processes that cause inordinate anxiety in people, and to devise new therapies to counteract it. Effective interventions would be particularly valuable if they were applied at an early age, as growing evidence suggests overly fearful youngsters are at high risk of later emotional distress.

When they began their studies two decades ago, Kalin and Shelton knew that they would first have to find cues that elicit fear and identify behaviors that reflect different types of anxiety. With such information in hand, they could then proceed to determine the age at which monkeys begin to match defensive behaviors selectively to specific cues. Finally, by determining the parts of the brain that reach maturity during the same time span, they could gain clues to the regions that underlie the regulation of fear and fear-related behavior.

The experiments were carried out at the University of Wisconsin-Madison. Kalin and Shelton discerned varied behaviors by exposing monkeys between six and 12 months old to three related situations. In the alone condition, an animal was separated from its mother and left by itself in a cage for ten minutes. In the no-eye-contact condition, a person stood motionless outside the cage and avoided looking at the solitary infant. In the stare condition, a person was again present and motionless but, assuming a neutral expression, peered directly at the animal. These positions are no more frightening than those that primates encounter frequently in the wild, or those that human infants meet whenever they are left at a day-care centre.

In the alone condition, most monkeys became very active and emitted frequent gentle "coo" calls made with pursed lips. More than 40 years ago it was deduced that when an infant monkey is separated from its mother, it yearns to regain the closeness and security provided by nearness to the parent. These responses help to draw the mother's attention. In contrast, in the more frightening no-eye-contact situation, the monkeys reduced their activity greatly and sometimes froze for extended periods of time. When an infant spots a potential predator, its goal shifts from attracting the mother to becoming inconspicuous. Inhibiting motion and freezing are common attempts by many species to achieve this. If the infant perceives that it has been detected, its aim shifts to warding off an attack. So the stare condition evoked a third set of responses. The monkeys made several hostile gestures: barking (forcing air from the abdomen through the vocal cords to emit a harsh, growl-like sound) and staring back. Sometimes the animals mixed the threatening displays with submissive ones, such as fear grimaces, which look something like wary grins, or grinding of teeth.

Having identified three categories of defensive behaviours, Kalin and Shelton set about determining when infant monkeys first begin to apply them effectively. Several lines of work had led them to surmise that the ability to make such choices emerges when an infant is around two months old. To establish the critical period of development, they examined four groups of infant monkeys ranging in age up to 12 weeks old. The babies were separated from their mothers, left to acclimatise to a cage, and then exposed to the alone, no-eye-contact and stare conditions. All sessions were videotaped for analysis. They found that the infants in the youngest group (no more than two weeks old) engaged in defensive behaviours, but they lacked some motor control and seemed to act randomly, as if they had not noticed the human beings that were present. Babies in the two intermediate-age groups had good motor control, but their actions seemed unrelated to the test condition. Only the oldest group (nine to 12 weeks old) behaved differently in each situation, and their reactions were both appropriate and identical to those of mature monkeys. This finding meant motor control was not the prime determinant of selective responding and that nine to 12 weeks is the critical age for the appearance of a monkey's ability to adaptively modulate its defensive activity to meet changing demands.

Questions 27-30: Multiple Choice

27. In the first paragraph, the writer points out that...

Paragraph 2
A. fear and stress are different feelings.
B. most humans develop strategies for dealing with fear.
正确答案
C. business situations cause more fear than others.
D. some people never experience fear.

文章第二段第一句明确提到:"Over the years, the majority of people acquire a range of skills for coping with frightening situations." 这与选项B表述一致。选项A在文中未提及两者区别;选项C属于过度推断,文中仅举例提到了"vexed teacher or boss",并未比较;选项D与原文相反,原文提到"some individuals become overwhelmed"而非"never experience fear"。

28. When discussing the use of rhesus monkeys as experimental subjects, the writer notes that...

Paragraph 3
A. they react more quickly to fear than humans.
B. they are more influenced by fear than humans.
C. their mental growth resembles that of humans.
正确答案
D. their brains work more slowly than those of humans.

文章第三段提到:"These animals undergo many of the same physiological and psychological developmental stages that humans do, but in a more compressed time span." 这表明恒河猴的心理发展与人类相似,只是时间跨度更短。选项C与此相符。选项A、B、D在文中均未提及。

29. Which of the following did Kalin and Shelton outline as the second stage in their research project?

Paragraph 4
A. the identification of expressions of anxiety in monkeys
B. the identification of situations that arouse stress in monkeys
C. an analysis of brain development in monkeys
D. the study of reactions to fear in monkeys of different ages
正确答案

文章第四段描述了研究的三个阶段:首先"find cues that elicit fear and identify behaviors that reflect different types of anxiety"(选项B为第一阶段),然后"determine the age at which monkeys begin to match defensive behaviors selectively to specific cues"(选项D为第二阶段),最后"determine the parts of the brain that reach maturity during the same time span"(选项C为第三阶段)。因此正确答案为D。

30. In the fourth paragraph, the writer notes that the three related situations...

Paragraph 5
A. reflect common experiences for infant humans and monkeys.
正确答案
B. highlight the similarities between monkey and human infant care.
C. were predicted to cause monkeys more distress than human infants.
D. were graded in terms of their potential effect on young monkeys.

文章第五段最后一句提到:"These positions are no more frightening than those that primates encounter frequently in the wild, or those that human infants meet whenever they are left at a day-care centre." 这表明这三种情况反映了猴子和人类婴儿的常见经历。选项A与此相符。选项B、C、D在文中均未提及。

Questions 31-35: Matching

Look at the following responses of monkeys and the list of conditions below.
Match each response with the correct condition, A, B or C.

List of Conditions:

A. the alone condition
B. the no-eye-contact condition
C. the stare condition

31. aggressive facial expressions

C

文章第六段提到:"So the stare condition evoked a third set of responses. The monkeys made several hostile gestures: barking... and staring back." 侵略性的面部表情属于"hostile gestures",对应选项C。

32. prolonged stillness

B

文章第六段提到:"in the more frightening no-eye-contact situation, the monkeys reduced their activity greatly and sometimes froze for extended periods of time." "froze for extended periods of time"(长时间静止)对应"prolonged stillness",因此正确答案为B。

33. a combination of contradictory signals

C

文章第六段提到:"Sometimes the animals mixed the threatening displays with submissive ones, such as fear grimaces..." 威胁性和顺从性的表现混合在一起,属于"contradictory signals"(矛盾信号)的组合,对应选项C。

34. appeals for maternal protection

A

文章第六段提到:"In the alone condition... it yearns to regain the closeness and security provided by nearness to the parent. These responses help to draw the mother's attention." 这些行为是为了吸引母亲的注意,寻求母亲的保护,对应选项A。

35. the production of soft sounds

A

文章第六段提到:"In the alone condition, most monkeys became very active and emitted frequent gentle 'coo' calls made with pursed lips." "gentle 'coo' calls"(柔和的咕咕声)属于"soft sounds"(柔和的声音),对应选项A。

Questions 36-40: Summary Completion

Complete the summary below.
Choose NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER from the passage for each answer.

Once they had identified three types of defensive behaviour, Kalin and Shelton grouped the monkeys according to their 36. age, in order to discover precisely when they were able to respond appropriately to different fear-related cues.

They videotaped their results and found that monkeys as young as 37. two weeks old reacted to the cues but in a haphazard fashion. The researchers noted that they seemed to be unaware of the 38. human beings who were around them.

Despite demonstrating 39. good motor control, the monkeys in the middle groups failed to react in ways corresponding to the experimental situation. The oldest group, however, reacted in the same way as 40. mature monkeys, and the researchers concluded that monkeys are capable of selective responding between nine and 12 weeks old.

36 答案解析

文章第七段提到:"To establish the critical period of development, they examined four groups of infant monkeys ranging in age up to 12 weeks old." 说明研究人员是按照年龄分组的,因此答案为"age"。

37 答案解析

文章第七段提到:"they found that the infants in the youngest group (no more than two weeks old) engaged in defensive behaviours, but they lacked some motor control and seemed to act randomly..." 最年轻的组(不超过两周大)的猴子会做出防御行为,但表现得很随意,因此答案为"two weeks old"。

38 答案解析

文章第七段提到:"as if they had not noticed the human beings that were present." 说明这些小猴子似乎没有注意到周围的人类,因此答案为"human beings"。

39 答案解析

文章第七段提到:"Babies in the two intermediate-age groups had good motor control, but their actions seemed unrelated to the test condition." 中间年龄组的猴子有良好的运动控制能力,但它们的行为与测试条件无关,因此答案为"good motor control"。

40 答案解析

文章第七段提到:"Only the oldest group (nine to 12 weeks old) behaved differently in each situation, and their reactions were both appropriate and identical to those of mature monkeys." 最年长的组(9到12周大)的反应与成年猴子相同,因此答案为"mature monkeys"。